Cap and Gown, Finals och Tornados

Tydligen lyckades jag och lovisa komma till Pennsylvainia den regnigaste sommaren på flera år. Nu är det minde än två veckor kvar tills jag kommer hem. Trots att jag är redo att åka hem, träffa min familj och vänner, äta svensk mat så kommer jag sakna mina nya vänner här och allt vad USA hade att erbjuda.


I onsdags var det vår sista riktiga skoldag, vi fick även vår Cap and Gown som vi ska ha på oss ppå studenten nästa vecka!!! I dag hade ni vår Finals. De är slut testen för den här terminen. I dag hade jag prov i American Government och i Draw and Paintin. I draw and painting skulle vi måla ett självporträtt. Alla i min klass var halvägs på deras och hade jobbat med deras portträtt flera veckor innan. Jag började med min idag och fick snabbt måla ihop något. Tur nog kunde jag stanna längre medans Lovisa satt och gjorde mig sällskap.


Under hela dage har det varit jätte varmt och soligt, men runt fyra var det tornados varningar, vilket var ganska svårt att tro på när man såg det fina vädret. Men bara ett par timmar efter kom stormen. Jag har ALDRIG varit med om en kraftigare storm. Det slutade med att jag satt i källaren med datorn och lyssna på hög musik. Vår gata är översvämmad igen. Folk skriver på facebook om allt som stormen har förstört. Halva staden har inte el. Tydligen ska det kommaen ännu större tornado från södra USA om ett par dagar.


Jag bor ganska nära ett sjuk hus och brukar ofta höra ambulans köra förbi, under kvällen har jag hör den fleeeera gånger


Prom

I går var det bal för East Pennsboro eleverna. Jag hade en jätte bra dag och njöt bara utav att göra mig fin inför balen. Åkte på morgonen och fick manikyr och pedikyr, därefter gick jag och sola. Efter att åkt hem en snabbis för att ta en dusch åkte jag till frisören som gjorde i ordning min frisyr.
 När jag var sminkad och klar och redo för att gå kom min bal dejt och hämtade upp mig. Han gav mig en blomma, runt min hand and jag satte en blomma på hans jacka (väldigt typisk för amerikanska high School baler) 
Höjdpunkten för balen är bilderna själva balen var egentligen inget speciellt. Ungdomar här klär inte upp sig lika ofta som vi gör hemma i Sverige därför är Homecoming och Prom väldigt stort här.

Men jag hade en jätte bra dag och det var riktigt roligt att få uppleva den amerikanska Prom kulturen.

 
2 Maj

De andra mah klocka 4:47 (10:47 svensk tid) föddes Claria Rose. Hon vägde nästa nio pounds ( har ngen anning om vad det e i kilo)


The YearbookFör hundra år sedan tog den första klassen studenten på East Pennsboro High School!

Första klassen som tog studenten på East Pennsboro på bilden nedanför.


Amish!!!!

Vi besökte lilla staden Lancaster där det bor MASSSOR av Amish. Amish är välfigt kristna, kör inte bil, dricker inte alkohol och har även inte el i sitt hus. Dem flesta är bönder och klär sig väldigt gammalmodigt. Amish får inte heller ha sitt ansikte på bild så vi satt i bilen och smygfottade dem. Så fort vi kom till lancaster var det amish ÖVERALLT. Dem åkte längst vägen med häst och vagn, parkerade sin häst och vag utaför matbutiken ...väldig kontsig syn. Vi belv även bjudna på lunch av en Amish familj som bodde i Intercourse. Skiit cool ha aldrig pratat med en Amish förut och har aldrig varit i Intercourse förut. hahha de olika områderna i den väldigt religösa staden har dock inte så religösa namn intercourse, blue ball, virginville, bird-in-hand och Praradies. Att får se dem leva mitt i de civiliserade samhället var riktigt häftigt, något som jag aldrig kommer glömma.

RSS 2.0