Alice Neffa

I går sa jag farväl till nin gamla Brasilianska värd syster(hon var min värd syster i 10 dagar :P), Alice. Jag kan inte fatta att tiden h ar gått så fort. Nu har jag varit här i över ett halv år och Alice åker hem. Hon var en rolig prick i skolan och hon kommer bli saknad. :(


 Hahah jag vet inte om jag var ledsen för att Alice skulle åka eller för att jag behövde lämna bort Victoria's secret presenten... ;)


18 Januari

I dag är det den 18 januari och exakt sex månader sedan jag sa farväl till mina kära och nära hemma i Sverige. Jag kan inte fatta att det redan har gått ett halvår…

 

I morse vaknade jag av ett sms från Christina som sa att vi hade delay i två timmar(eftersom det hade snöat under natten och det har tydligen blivit halt på vägarna) efter två timmar får jag ännu ett sms som säger att vi inte har någon skola alls idag. (Vilket både jag och Christina förespådde) Så Jag har spenderat min 6: månaders dag i USA genom att storstädat mitt rum och nu är jag heeelt slut.

 

Öppnade också mitt Januari brev idag!!!


Helg

I dag var det Martin Luther King’s day vilket gjorde att vi fick en lång helg, men vi hoppas på en ännu längre helg (då förhoppningsvis skolan har delay eller stänger) eftersom det ska snöa i natt.

 

I lördags åkte jag med Lovisas värdfamilj till EF mötet. Vi åkte skridskor som varade i fem min tills jag var uttråkad. Det slutade med att alla satt och pratade istället. Efter skridskoåkningen åkte vi hem till deras kompisar, The Bushovers. Vi hade jätte trevligt och det slutade med att alla spelade det nya populära wii spelet, Just Dance.

 

På söndags morgonen fick vi gå upp jätte tidigt eftersom vi hade en fotbolls match klockan 6:45. Trots att vårt lag inte är så jätte bra och vi förlora så var det roligt att spela.

Kom hem, duscha sov och senare på kvällen kom hela familjen och vi firade Uncle Ron’s och Christina’s födelsedag.


Farm Show

I en vecka har det stora eventet i Harrisburg varit The Farm Show. Alla har varit där minst en eller två gånger och i går tog Lovisa, Megan, Kristina och Sara mig dit. Det var bönder, fet mat, berömd milkshake, smörskulptur, kossor, kycklingar, getter, lamor etc.  Farm Show är inte vanligtvis min grej men det var riktigt roligt att bara få uppleva och se den sidan av U.S.A.


12 Januari

I dag är mina knän såååå ömma efter en eftermiddag med snowboarding. Lovisa och jag är nämligen med i ski club och åker därför varje onsdag skidor eller snowboard. Varken jag eller Lovisa kan åka snowboard, men efter en snowboard lektion så kunde vi i alla fall ta oss ner från den gröna backen. Colby Long har åkt snowboard sedan han var åtta så han lärde mig att göra en sväng.  Jag trodde aldrig det skulle funka men efter att ha ramlat ett par hundra gånge blev jag och lovisa ganska bra för att vara första gången. Jag har nu insett att snowboarding är sjuuukt kul.

SnowboardSnowboarding


2011

Ännu ett nytt år med nya äventyr och upplevelser. Här i USA är nyår inte riktigt en stor grej. Min värd familj stannade hemma och gick och la sig runt 8-9 på kvällen. Jag följde istället med Lovisas familj och åt middag med dem hos deras kompisar. När klockan började närma sig tolv åkte vi till Harrisburg. ( varje stad "droppar" något, i New York droppar dem ner en boll, i Atlanta en Persika och i Harrisburg en Jordgubb. Det blev få fyrverkerier och sen var det över….. Jag, Megan, Lovisa och Lena (hon var en utbytesstudent förra året och bodde hos Megan) åkte senare till tvillingarna, Kristina och Shannyh där vi sov över.

 

Dagen efter fick vi gå upp tidigt för Lovisa skulle hoppa i floden med massor av galna Amerikanare och min värd pappa som gör det varje år. ( Christina fick inte hoppa i för att hon är gravid, vilket gjorde henne jätte besviken.)Atlanta

Dagen efter juldagen bärde vi(min värd familj och Lovisa) av oss till Baltimore som ligger ca tcå timmar från Harrisburg. Vi stannade i Baltimore en natte och flög sedan dagen efter från Baltimore till Atlanta. Atlanta är huvudstaden i delstaten Georgia. Det är en relativt liten stad (enligt mig) med ca 500 000 invånare. Jag trodde att Atlanta var större en stockholm men det var en lugn stad där man enklast tog sig fram med bil.

När vi kom till Atlanta fick jag reda på att Lovisas och min kompis Fredrik också var i Atlanta. Tydligen bor hanns värd mammas syser i Atlanta och dem hade spenderat julen där. Vi lärde känna Fredrik på Rhode Island och just nu bor han i Kalifornien. 

De var sååå roligt att träffa honom igen, han följde med oss till The World of Coca cola. (Tydligen kommer Coca Cola från atlanta)  Senare så spenderade jag, lovisa och Fredrik dem sista timmarna på dagen i Atlantas köpcentrum som var definitivt myyycket större en vår Capital Mall i Harrisburg.

Fredrik åkte hem(till Kalifornien) dagen efter och jag och lovisa följde med min värd familj, till CNN, gigantiskt Aquarium, zoo och dessutom fick jag och Lovisa gå på en NBA match där Atlanta Hawks vs Golden state Warriors spelade.


RSS 2.0