25 December

 Jag vaknade av att Johanna ringde mig halv sju-sju på morgonen, vilket jag bad henne om att göra. Efter att snackat lite med Sverige gick jag ner och Ella var helat galen, hon bara sprang till julgranen och började öppna presenter hej vilt.

Hela morgonen, från åtta till halv två spenderade vi dagen med att öppna presenter och bruncha. Jag fick en varm morgonrock för att jag alltid är så kall om morgonen( vilket dem tycket är ganska konstigt efter som jag kommer från kalla Sverige och borde vara van vid kyla). Jag fick även en högtalare för ipod och Uggs. Eftersom dem vet att jag gillar att resa och att jag vill resa runt jorden fick jag en karta över värden som man kan markera olika platser där man har varit.

 Senare på kvällen åkte vi till Uncle Chuck och Aunt Tracy där vi åt lite mer och böt ut lite presenter.24 December

Efter en lång dag i skolan och en ännu längre kväll som barnvakt vaknade jag utvilad 12:30 fredags morgonen den 24 december.  Jag insåg att julfirandet var i fullgång hemma och att Kalle Anka hade slutat för ett par timmar sedan. Själv hade jag knappt slagit in alla mina presenter ännu, det var en ganska konstig känsla att julafton var snart över hemma i Sverige och själv skulle jag inte få öppna mina presenter förrän om 12 h.

 

Jag spenderade dagen med att göra knäck. Det var ganska svårt att få tag i olika ingredienser här borta och jag lyckades hitta allt förutom knäck formar, så jag fick köpa vanliga och spruta ner dem med flytande smör. Jag lyckades faktiskt ganska bra för att vara en person som inte platsar i köket.

 

Efter att vi var hemma hos Aunt Tracy och Uncle Chuck på middag så tog Ella fram kakor och mjölk till Tomten, jag hjälpte även Ella med att sprida glitter utanför huset så att tomten ska lättare se huset när han kommer med sina renar.

 

Nu ser jag bara framemot i morgon och sen på söndag åker vi till Baltimore för att senare på måndagen flyga till Atlanta, Georgia.


Jullampor

Nu när julen börjar närma sig, börjar amerikanarna julpynta. (precis som vi svenskar gör) Många här tar julpyntningen på mycket stort allvar. Julbelysningen på alla husen lyser nästan upp hela staden. I söndags var jag, Ella och Christina utanför ett par hur som hade massor av julbelysning, dessutom hade dem installerat genomdatorn en egen sin egen radiokanal där deras julbelysning blinkade till musiken. Jag hade ingen aning om att man kunde göra så, men det var ganska häftiskt faktiskt.

 Jag filmade lite av julbelysningen men eftersom jag inte är så teknisk och fattar inte riktigt hur jag lägger in videos på bloggen så blir det bara ett par bilder som visar husen.

 

 


December brev

Sitter hemma och e sjuk, men blev snabbt glad igen efter att öppnat mitt december brev från mina tjejer. Tack för Presenten <3


Skola, shopping och Basket

Skolan är just nu jätte soft. Med ämnen som fotografi och Konst gör att skolan är såå mycket roligare. Just nu är det enda jobbiga att gå upp på morgonen.  Det gäller att njuta kommer förmodligen inte ha ett sådant här soft schema när ja kommer hem till sverige igen.

I går efter skolan åkte jag och Lovisa oh julhandla lite presenter. Klockan halv åtta hade vårt killbasketlag match så vi åkte till matchen(vi vann!!). Det spelar ingen roll om det är Football, Soccer eller brottning, dem flesta från skolan komme och hejar. Dem har verkligen skolanda här.
Brev

Fick ett jätte mysigt brev av Fridis. Hon skickade bilder från när hon va i Tanzania, vilket såg jätte härligt ut.
Jag hängde även upp några bilder på min vägg. Tack Fridis<3


Tennis banquet

I kväll hade vi vår Tennis banquet. Hela tennislaget åt middag tillsammans, fick lite priser, prata om säsongen, sa hejdå till tränarna och tog massor av bilder. Att ha varit med i tennis laget och spelat tennisen har varit sååå roligt. Laget har varit underbart och jag kommer verkligen sakna hela teamet <3  
Swedish cooking class

På Söndagen var jag och Lovisa på en svensk matkurs. (Förmodligen bör jag nog veta hur man lagar svensk mat) Kvinnan som höll i kursen var svensk. Det kändes så konstigt att höra Svenska. Jag har ju pratat svenska med lovisa men att prata svenska med någon annan än lovisa var riktigt annorlunda.


New York City!!!

Lördagen den 4 december åkte jag än en gång till favvo staden New York City. Jen hade arrangerat bussresan med jobbet och jag fick åka med dem.  Det märks att det är juletider i New york. Sååå mycket människor!!Jag hörde minst 5 personer säga – I hate Time Square. Det var knökfullt. Det var till och med en kö för att kunna gå över gatan, alla människor hann inte över gatan tills trafikljusen ändrades.

Trots alla människor var det roligt att få uppleva New York under julen (något jag alltid ha viljat göra)Det var Europa marknad och skridskoåkning vid Bryant park, sen var vi också och såg den berömda julgranen vid Rockefeller Center.Vi var inne på Macy’s där den ”riktiga” jultomte finns, folk fick stå i kö i en och en halv timme, heeelt sjukt.  Desto längre upp på Macy’s du åker desto smalare bli rulltrapporna. Dem var även så gamla att dem var gjorda att trä. (Första gången jag har åkt rulltrappor gjorda av trä)

Efter vi Lunchat på Bubba Gump,(Ni som har set Forrest Gump förstår nog att restaurangen har hela temat från den filmen) så var vi på ett litet Gay bröllop. Dem protesterar mot homosexuellas orättvisor i samhället, och kämpar för jämställdhet i helhet. Dem ska forstsätta att ha ett bröllop varje lördag tills alla stater accepterar gay bröllop. Så om du är i New York över en lördag och känner för att gå på bröllop tipsar jag om att gå till Time Square klockan 16:00. 

Det är det här jag älskar med New York, det händer alltid något.

 www.Dragqueenweddings.com
Måndag

 Vi var även stängd på måndagen efter lovet. Det är nämligen jakt säsong och många elever skippar skolan för att gå ut och jaga. Så jag tog mig tid att gå till gymmet med lovisa, louise och hennes värd mamma. Jag kände inte alls för att träna. Försov mig såklart den här morgonen också. Jag hade totalt glömt bort att vi skulle till gymmet. Så när dem kommer för att hämta mig ligger jag fortfarande och sover. Än en gång får jag hoppa upp ur sängen, klä på mig och borsta tänderna på mindre än fem minuter. (Jag är nästan glad att skolan började dagen efter, mina sov rutiner började bli en dålig vana.)

 

Efter gymmet ville jag bara hem och slänga mig i sängen igen, men innan det tog Lousies värd mamma oss till en jul butik. Hennes värd mamma verkar älska jul pynt, själv så skulle jag aldrig ta mig tid och bygga ett litet ”mini tomte land” eller köpa suuper dyra jul ljus. Dom hade allt som handlade om julen i den butiken, till och med upp och ner vända julgranar. Jag har aldrig sett det förut men enligt Lousies värd mamma så är det väldigt trendigt. Jag vet inte, vi kanske har upp och ner vända julgranar i Sverige också men jag har då aldrig hört talas om det.


Fotboll

I söndags hade vi vår första fotbolls träning. Jag hade såklart kommit in i lov vana och glömde totalt bort att jag borde ställa klockan. Men tio min innan träningen vaknar jag och ser att lovisa smsat mig. Jag hoppar ut ur sängen, klär på mig snabbt, borstar tänderna och på vägen till fotbollen åt jag frukost. Jag blev bara fem minuter försenad!!!

 Det va riktigt kul att få spela fotboll igen, skönt att få röra på sig efer ett break. Jag insåg snabbt att jag definitivt behöver träna på min kondition, efter 15 min blev jag helt slut, kunde nästan inte andas…

 

 


RSS 2.0