30 Augusti

Ännu en måndag och livet går vidare. I Fredags skulle jag, Lovisa och hennes host parents åka och titta på den sista hemma baseball matchen för säsongen. Tråkigt nog så var det föör mycket folk så vi åkte istället och åt middag. Lördagen spenderade vi i Lancesters galleria, första H&M:et på en månad. Jag har lääängtat såå. Megan hittade en guldig homecooming klänning och även den brasilanska utbytesstudenten som följde med oss hittade en klänning. Alice är jätte gulligt och har en jätte söt dialekt.


Jag börjar verkligen trivas här!!!


Christina berättade även den stora nyheten, att Ella kommer bli storasyster i Maj!!! Jag är såå glad för deras skull, jag hade dock mina aningar när jag såg den populära graviditets boken liggandes hemma. Men jag trodde inte att hon skulle bli gravid nu.


Min vardag kommer från och med nu bli ganska stressig. Med skolan från 7:30 till halv två och tennis efter det har jag även gått med i Cheerleading teamet. Varje dag från 5:30- 8:00. Trots mycket träning är det skit kul och jag är extra glad att jag fortfarande kan vara med på Tennisen.

                                       


Schemat

Ännu en bra dag i skolan. Det första jag gjorde när jag kom till skolan var att ändra mitt schema.  Istället för att biologi så har jag nu Contemporary socialstudies. De är just nu min favvo klass. Läraren är en amerikansk version av min förra lärare i Sverige och det ända vi gjorde var att sitta med en varsin laptop och gå igenom Google.


Skolan i USA är mycket annorlunda än vad jag hade förväntat mig. Hela grejen att man ska stå upp och höra deras nationalsång innan skolan börjar, man får inte gå ut i korridoren eller på toa utan att få ett pass.( Du sitter i klassrummet tills klockan ringer)Man får heller inte gå ut utanför skoldörrarna under skoldagen och ALLA tävlar om de bästa borden. I dag var chickhennuggetsday så alla sprang till matsalen.


Så här ser mitt schema ut:


Term 1

Period 1 : Webpage development

Period 2: Conttemp social studies

Period 3: driver’s education

Period 4: Living skills

Period 5: American History


Term 2

Period 1: Photography

Period 2: Int Graphic design

Period 3: Crafts

Period 4: English

Period 5: Art


Term 3

Period 1: American Government

Period 2: Humanities

Period 3: American History

Period 4: English

Period 5: Life fitness


Första dagen i skolan

I dag var första skoldagen.  Efter som jag har tränat tennis i en vecka med tennislaget och umgåtts med Megan och hennes vänner den senaste månade så kände jag några, men det var många nya ansikten. Alla var trevliga särskilt när jag hade American history med bara 10th graders (:P). Dem verkade väldigt intresserade av den nya svenska utbytesstudenten som var typ 2-3 år äldre än dem.


Alla klasser var bra men jag ska nog ändra biologin till något annat i morgon.


Min skola heter East Pennsboro och vår maskot är Panthers. Megan blev även en av de 15 som kommer bli utlottad till Homecoming Queen.


Sista dagen på sommarlovet!!

I fredags fick Lovisa och hennes Host familj en liten ny familjemedlem, en lien hudvalp som heter Billy White Shoes.(Han blev tydligen döpt efter en fotbollsspelare som hade vita skor :P) Den är såå sööt. Billy har varit med oss hela helgen på våra små ”utflykter”. Han fick mycket uppmärksamhet både på tennis matchen i lördags och på sleepover hemma hos Lovisa och Megan. Louise från Danmark var också där :D


Jag följde även med Christina och Ella i söndags till Hershey!!! När vi kom hem åkte jag direkt till en tjej i vårt tennis lag. Hela laget var där och vi gjorde Tie dye.


Idag fick jag ÄNTLIGEN mitt packet från mamma. Bara min favvo godisar och Wasa bröd!!! Tack mammi!!!( och tack för breven små tjejerna)


Helgen gick snabbt och i morgon börjar jag äntligen skolan. ( första gången jag faktiskt längtade till att börja skolan) Konstigt nog är jag inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. :S


Fick även min fina cupcake jag gjorde :P


Tennis

Första veckan med tennisträning har varit riktigt roligt. Jag är inte van att träna i den här värmen. ( rättare sagt, jag är inte van att träna alls) Jag börjar inse nu att jag verkligen aldrig riktigt har tränat min kondition… Trots att det varit super roligt att börja spela tennis så var det uuber jobbigt att börja träna. Vi är en stor grupp och alla tjejer är jätte snälla. Jag har faktiskt fått spela några matcher( även fast det inte har gått bra alla gånger har det varit hur roligt som helst att bara få spela).

Jag vill bara börja skolan nu, den här veckan har man fått lite försmak av High school livet. Killar som kör runt i bilar med hög musik, fotbolls laget som tränar precis brevid oss, gula bussar överallt även poolpartyn med massor av gossip....


Fredag 20 augusti

Snart har det gått ännu en vecka(tiden går såå fort) och snart börja skolan. I måndags började vår tennis träning. Varje dag mellan halv tre och halv fem. Jag som inte är van att träna kan knappt gå utan att det känns som att mina ben ska gå av. Trots att jag inte klarar av konditionen så är det riktigt kul att börja med en sport.

På kvällarna har vi underhållit oss med, bio, pottery (målat typ porslin och koppar) åkt runt i Megans bil eller gått över till Colby och hans hjort.  :P


Jag målade en Cupcake!!Jag försökte öppna mitt skåp.


Som ny var det lite svårt, så jag fick hjälp :P


 Colbys söta husdjur..

Megan har en del nagellack.


Washington D.C

I lördags åkte jag och Uncel Jim, Aunt kim och deras två äldsta barn,Charley och Colby till Washington.  På en dag fick jag chansen att se många av de berömda byggnader och platser, jag fick till och med åka upp i Washington Monument vilket jag inte riktigt hade räknat med. Ja mötte den största svarta polisen jag sett, killar som spelar Street hockey utanför vita huset, Zoo:et med Giant pandas och Nationale museum of art som var ett av det vackraste huset jag sett. 


Chaley och Colby första gången i tunnelbanan.


Söta Charley

Turist bild nr 1

Turist bild nr 2


Onsdag

I dag åkte jag, Lovisa, Christina och Ben till två olika outlets. Ja och Lovisa shoppade en del. Vid Lunch/Middag åkte vi till ett område som heter New Holland. Där hade dom Pennsylvanias störsat smörgåsbord :S  Vi hade tänkt åka och kolla på Amisch people men tiden räckte inte till. Trots det var New Holland ett typiskt amerikanskt jordbruks område. Bara majsfält och kosor överallt. Dessutom fick jag fö första gången se de Amish :P Såå sjukt. De såg verkligen ut som gamla bönder från typ 30 talet. Jag såg ett par komma med häst och vagn. De har en egen väg bredvid bilgatan där deras häst och vagn kan åka. :D Det fanns affärer som hade möbler för just Amish people.


I går kväll gick vi på bio. Vi såg Charlie St. Cloud med Zac Efron. Den var riktigt sorglig. Första seriösa filmen jag sett Zac Efron  i. Den var riktigt bra. Utspelade sig vid norra-östkusten vilket är jätte vackert område. Den handlar om två bröder som råkar ut för en bilolycka där storebrosan överlever.

http://www.youtube.com/watch?v=MzgOvvMi8Lg


Baseball

Nu har det gått över en vecka sedan jag kom till Enola, tiden går såå fort. I Söndags kväll gick vi på Baseball match. Jen hade fixat så att jag och Lovisa fick kasta första bollen. Jag var såå nervös, men det gick helt okej.  En av killarna som jobbade berömde Lovisa och sa : You were good. Sen tittade han på mig och sa: You were not.  


Lovisa Kastar första bollen.

De snygga baseballspelarna.

Mitt nyta namn blir nog Melinda

Hade lite tråkigt


New York

Efter den dag med shopping och en prom i parken gick vi till Metropolitan museet. Jag och Jojji åkte upp på taket och träffade de andra.  Baren på taket var dekorerat med bambun som något konstverk.

Fram mot kvällen gick vi runt i stan och letade efter glass. Vi hittar en glassbil vid Union Square och vi sätter oss mitt bland vimlet med våra glassar. Union Square har du och kommer för alltid vara ett av min favvo ställen.  Människor, musiken och stämningen där var såå underbart.


Saknar allt redan!!<3


Filli, Joji och Melli


Första timmarna i New York

I går fick jag äntligen åka till New York.  Efter ca tre långa timmar i det slöa tåget mötte jag äntligen Johanna på Penn station. Det var hur sjukt som helst att få träffa henne och Filippa (även Hjalmar!! :D) igen. Det kändes inte som att vi hade varit borta från varandra utan vi hade lika kul som vanligt.

New York var fantastisk och jag tyckte det var hur soft som helst att jag fick och bara kunde ta tåget för att möta dem.( hör av er om ni någon gång under året åker till New York) Det var såå smidigt.


Shopping!!!

I går var det första gången jag shoppade på RIKTIGT!!! Jag har inte viljat köpa så mycket när vi var i Boston eftersom en för tung resväska kostar...
Däremot hittade jag saker i Boston som jag köpte här istället.

Efter att jag, Lovisa och Megan var i gallerian för andra gången den här dagen åkte vi och två av Megans kompisar till deras killkompis. ( tydligen min granne, har inte lärt mig området ännu) Vi satt ute i hans trädgård, matade och klappade hans lilla hjort....... ja veet, vem har en hjort?? :S Tydligen har man det här :P Neee, men hans pappa körde på hjortens mamma och nu tar de hand om barnet tills den blir så stor att den klarar sig själv. Suuper sööt!!!

Vi åkte till Giant (mataffär som har öppet tygnet runt) och senare på kvällen åkte alla vi tjejer och sov över hos Lovisa och Megan. Vi låg och titta på Shark week hela kvällen!!!

Här är lie av det jag köpte i går.Den vita T-shirten fick jag gratis ( jag köpte inte äns något i affären. Jag gick bara in, fick ett kort där det stod att jag fick en gratis tröja :P snacka om billigt i usa)

 


Mitt nya hemEllas rum

Måndag

 
I dag var faktiskt min första "vanliga" dag här i Usa. Jag sov till elva, segade hemma ett tag. Sen åkte jag och köpte en kamera, såå nu kan jag ÄNTLIGEN ta bilder. Dock hade de inga batterier kvar så jag får vänta tills de fått batterier.  Jag hoppas bara att de får dem innan jag åker tillll..... NEW YORK!!!! Johanna och filli är i New York just nu och på fredag ska jag åka till dem och vara med dem i New York över en natt. Det kommer blir hur kul som helst...

Senare på dagen gick jag över till tvillingarna som bor lite längre bort från mig. Lovisa var där och en kompis till dem. Vi gick till parken och när Megan hade slutat jobbet kom hon och vi åkte till Taco bell.Andra dagen i Enola

I dag åt vi frukost ute, handlade lite. ( fixade en adapter till mig eftersom jag är sååå glömsk och tänker inte på att jag förmodligen kommer vilja ladda min dator) När vi kom hem somnade jag än en gång och vilade tills hela deras släkt kom. Det var jätte trevligt att träffa alla, de verkar vara en jätte mysigt familj. Jag följde med dem och spelade volleyball senare på kvällen. De var en ganska stor familj till skillnad från min släkt. kommer bli svår att lära sig allas namn, men jag fick ett album med bilder på alla så jag ska faktiskt sitta och lära mig allas namn.

I dag är det även 1 Augusti och jag öppnade mitt första brev från mina tjejer, fridis och jojji. Tack, ni är såå sööta!!


Första dagen.

I går kom jag till min familj. Efter en lång natt och dag utan sömn, kom jag till Harrisburgs flygplats. Min och lovisas familj stod där och väntadepå oss. Ella, deras treoriga dotter är jätte söt, full med energi och tydligen alltid glad. Jag var såå trött, så efter lunchen sov jag i ca 4 timmar. Därefter åt vi lunch och åkte och köpte glass. där träffade vi Lovisa och hennes familj. Trots att jag hade sovit länge på dagen var det inga problem för mig att somna senare på kvällen. 
 
Mitt rum är större än mitt rum hemma i Sverige, hela huset är typiskt amerikanskt. (enligt mig) Jag trivs!! Kommer bli ett skit bra årr!!!


31 Juli

Vårt lilla svenska gäng blev faktiskt lite större i slutet av veckan. Vi lärde känna ett par sköna norrmän, riktiga pajaser. Vi hade skit roligt de sista dagarna och jag fick såklart ett nytt smeknamn, Kinderägg. För att jag är brunett men blond i huvudet. ( ganska smart namn tycker jag :P ) De tyckte jag var blond för att jag inte alltid förstod vad de sa. (de pratar ju norska. klart att jag inte förstår allllt, men fredrik var mer lost än vad jag var när det norka pratade)
Ef sålde grupp tröjor som folk kunde skriva på. envis som jag är hade jag bestämt mig att inte köpa någon för att jag tycket att EF pressade en att köpa T-shirten:P
men sista dagen hade tydligen Kim och TJ en överaskning till mig, de hade köpt tröjan till mig och skrivit en hälsning. Jätte snällt, Tack!!

Bilder från sista dagen på CampetEnola

Nu har jag äntligen kommit fram. allt är jätte bra, familjen är jätte snäll och huset är jätte mysigt.
Jag är helt slut trots att jag sov mitt på dagen i fyra timmar typ. När vi kom till Washington ble vårt flyg försenat. Vi skulle åkt kl 9:08 men flög istället runt 11 :30.  Jag lägger upp bilder från campet och bilder på huset etc. inom kort. Natti Natti

RSS 2.0